Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Éhségcsillapító ételek egy hosszú utazásra

Rohanó hétköznapok során sem egyszerű feladat megfelelően táplálkozni, hát még akkor, amikor eltérünk a megszokott rutinunktól, és elmegyünk vakációzni. Ilyenkor ugyanis gyakran megesik az, hogy bizonyos események miatt elfeledkezünk étkezésről.

Otthon maradt például a reggelink, nem akarunk a repülőtéren túl sokat költeni, vagy éppen lekéstük a gépet, és a következő fél óra múlva indul a repülőtér másik oldaláról. Ebben az esetben jön az a gondolat, hogy az éhségünk csillapítása érdekében eszünk egy péksüteményt vagy mondjuk egy csokit. De a diéta megszegése miatti bűntudat rögtön az elfogyasztásuk után hatalmába kerít minket.

Főként emiatt is jött az a gondolat, hogy a mai cikkünkben megosztunk néhány olyan ételt, amelyeket következmények nélkül ehetünk utazás közben.

Zöldségek

Mivel a zöldségek magas a rost-, és alacsony a kalóriatartalmmal bírnak, ezért képesek lassítani az emésztést, és befolyásolni a jóllakottság érzetet fokozó, illetve az étvágyat szabályozó teltséghormonok felszabadulását.

Így mindenképpen érdemes feldarabolva mondjuk néhány sárgarépát vagy szárzellert egy zacskóban becsomagolva magunkkal vinni. De, ha szeretnénk egy remek mixet készíteni, akkor kiegészíthetjük még őket akár némi uborkával és brokkolival is.

Alma

Az alma szinten egy remek megoldást jelent az utazás közben fellépő éhség csillapítására, mivel egyrészt nagyon jól bírja a szállítást, másrészt pedig a benne található rost és pektin, szinten tartja a vércukorszintet, aminek köszönhetően tartósabb a teltségérzet.

Szendvics

Sokak számára rendkívül kínos előszedni az előtte nap becsomagolt szendvicset a táskájukból, pedig ennél jobb módja nincs is annak, hogy minőségi táplálékot juttassunk magunkhoz a repülőtéri őrület vagy egy hosszú autó-, vonat- illetve buszút során.

Lehet ugyanis, hogy az a szendvics, amit kiraknak a büfében jól néz ki, de egyáltalán nem biztos, hogy az összeállításánál ügyeltek az összetevők minőségére.